zondag 19 oktober 2014

Zware golven in de Zwarte Zee


Batumi (Georgië), zondag 19 oktober 2014 (eerste dag en vooruitblik ronde 1).

De boekjes zeiden het al. In Batumi valt 3 keer zoveel regen als in Nederland! En dat voor een stad die zich een badplaats noemt.


In onze eerste nacht heb ik het al horen kletteren. Als ik 's ochtends de gordijnen opentrek zie ik zware golven in de Zwarte Zee.Batumi kent een subtropisch klimaat. De palmbomen bewijzen dat. Koud is het inderdaad niet. De overvloedige regenval wordt veroorzaakt door het achterliggende Kaukasus gebergte dat 12 bergtoppen kent hoger dan de Mont Blanc welke tot boven de 5000 meter reiken. 's Winters kan de temperatuur er dalen tot -40 graden.


De Zwarte Zee.Vandaag met woeste golven.


Eén van de Nederlandse ouders op het stenige strand van Batumi. Ouders zijn vooraf verzocht zich niet met technische schaakzaken bezig te houden. Tijdens de voorbereiding van hun kinderen met hun coach in de ochtenduren zijn zij derhalve veroordeeld tot bijvoorbeeld dit soort uitstapjes in de omgeving.Een plaatje zoals je ze bij bosjes kunt schieten in Batumi. Een ongelooflijke zooi, hier na het zomerseizoen achtergebleven strandhuisjes op het strand, in contrast met moderniteit: het protserige Sheraton hotel op de achtergrond.

De indeling van de eerste ronde is bekend. Eelke (op rating iets beneden het midden van de 121 deelnemers in de U12 groep) speelt tegen de als 9-e geplaatste Kirill Chuvakin uit Estland (niet op een livebord zoals mogelijk leek). Met een ratingverschil van meer dan 350 punten belooft dat een zware partij, maar verrassingen zijn er in zo'n eerste ronde altijd. Joris, Daniel en Pascalle nemen het eveneens op tegen zwaarder gerate tegenstanders. De overige 7 Nederlanders zijn op papier juist de favoriet. Theoretisch zou dit voor het Nederlands team een positief resultaat moeten opleveren. We gaan het spoedig zien.

Uitslagen en standen zij via de de toernooisite te bereiken of rechtstreeks via deze link.Geen opmerkingen:

Een reactie posten