maandag 7 oktober 2013

EelKe Budva, (maan) dag 10: ronde 8

Aan groep 7A van de Nassauschool (Groningen) en andere geïnteresseerden:

14:24 uur
Nog 20 minuten en dan lopen we naar de twee speelzalen. Is het vandaag de dag van de waarheid? Hieronder zie je de indeling van ronde 8 in zijn groep, de Open10 groep.


De positie op de ranglijst bepaalt de plaats in de zaal. De linkerkolom van de lijst is het bordnummer. De koplopers zitten aan bord 1, en zo naar beneden. De borden 1 t/m 9 zitten staan op een verhoogd podium. Eelke neemt voor zijn partij tegen de sterke IJslander Vignir Vatnar Stefansson plaats aan bord 11, 2 borden verwijderd van het podium. Zo hoog heeft-ie nog niet gezeten. Maar het doel is - daar kan geen misverstand over bestaan - nog hoger.

Eelke wil morgen zijn laatste partij op het podium spelen! Daarvoor is winnen noodzakelijk. En dat zal niet makkelijk zijn. De IJslander heeft al op bord 2 gespeeld in dit toernooi maar zijn laatste 2 partijen verloren. Hij heeft dus flink hoog gestaan en is nu naar beneden gezakt. Net andersom dan bij Eelke. Die heeft zijn laatste 2 partijen gewonnen en is erg gestegen! Eelke is in de winning mood maar Vignir heeft iets goed te maken. Je mag verwachten dat Vignir behoorlijk sterk is, anders had hij in dit toernooi nooit zo hoog gestaan. Als het Eelke niet lukt, is het niet erg, want hij speelt een sterk toernooi. Maar hij heeft veel zelfvertrouwen en gaat er helemaal voor denk ik. Het is nu kwart over 6. Ondanks de regen ga ik richting de school om hem op te wachten. Hoe lang het duurt is niet te zeggen ...

Links: De Nederlandse E-tjes (geb.jr 2003) v.l.n.r. Eva, Alisha, Eelke en Tycho onderweg naar de speelzaal. Ze zijn de 4 jongste kinderen van Nederlandse team.
Midden: Het podium met 3 tafels waarop de eerste 9 borden van de Open10 groep.
Rechts: Eelke heeft een kwartier voor de partij zijn plaats ingenomen aan bord 11, twee plaatsen verwijderd van het podium!

19.00 uur:
Het is remise geworden! Na 80 zetten en bijna 3 uur. De IJslander was een sterke speler en Eelke is tevreden. Misschien later meer ...


Partij analyse in de pizza tent nabij de grote speelzaal. Trainer Pascal
analyseert met Casper Schoppen - Eelke kijkt toe.
Nog net zichtbaar achter: trainer Piet Peelen analyseert met Robin
Lecomte - Nick Maatman kijkt toe.
De stand na de 8-e ronde:

Eelke op nummer 34 in de stand met 5 punten.
Nummer 19 t/m 38 hebben allemaal 5 punten. 
21:40 uur:
De tegenstander van de laatste ronde voor morgen is bekend: het is Dmitry Tsoi uit Rusland met rating 1871. Wat dat laatste betreft de zwaarste tegenstander die Eelke krijgt in dit toernooi, als 6-e geplaatst (d.w.z. qua rating de nummer 6).  Net als vandaag op bord 11. Na Dmytri Minko (ronde 4), Dimitris Alexakis (ronde 6) en nu Dmitry Tsoi de derde tegenstander met die voornaam. Blijkbaar een echte schaaknaam!

Misschien Dimitrios (klasgenoot), misschien moet je schaker worden!!!2 opmerkingen:

 1. Hoi Eelke,
  Wat doe je het goed! We missen je erg, maar vinden het geweldig dat je al zo ver bent gekomen. Dimitrios is misschien wel een schaaknaam maar toch is het niet echt wat voor onze Dim. Je hebt een korte broek aan, is het daar zo lekker warm?
  We wensen je nog veel succes!

  Lieve groetjes van groep 7a!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hier is het best wel warm, ik had eigenlijk ook niet verwacht dat het iets voor Dimitrios was.
   groetjes Eelke

   Verwijderen