vrijdag 23 oktober 2015

KNSB: help Anna-Maja naar het WK!

Hier zie je Anna-Maja Kazarian, 15 jaar, uit Georgische ouders geboren in Nederland. Anna-Maja speelde al vele malen namens Nederland op schaak- EK's en -WK's en veroverde daar zelfs medailles. In Nederland won ze vele nationale titels, ook in de jongenscategorieën. Enkele weken geleden beleefde ze een hoogtepunt in haar nog jonge en tegelijk ook al lange schaakcarrière. Een belangrijk schaakdoel in haar leven kwam tot werkelijkheid. In de categorie bij de meisjes tot 16 jaar werd zij in het Kroatische Porec Europees kampioene! Anna-Maja, vanaf deze plaats - veel te laat - alsnog van harte gefeliciteerd!Wekenlang al staat Anna-Maja op de lijst van de Nederlandse deelnemers voor het WK in Halkidiki Griekenland, en is ze dus reisgenoot van Eelke. Het Nederlandse team vertrekt zaterdag vanaf Schiphol. Eergisteren ontvingen wij bericht van de KNSB aangaande de laatste organisatorische zaken voor het WK maar ook met de verrassende mededeling dat er een wijziging was gekomen in de samenstelling van het Nederlandse team. Anna-Maja had een uitnodiging ontvangen voor het Nederlandse damesteam dat volgende maand het EK landenteams speelt op IJsland, waardoor haar programma te vol werd en zij af heeft moeten zeggen voor het WK. Catheleijne Sanders is aangewezen als vervanger, en uiteraard is haar dat van harte gegund en haar uitzending is - na haar uitmuntende prestaties op datzelfde EK - meer dan verdiend.

Donderdagavond concludeer ik uit een schaakverslag op de site van het Hoogeveen Schaaktoernooi, waar Anna-Maja deelnemer is in een vrouwelijke schaakmatch, alsmede uit een kort interview met haar in de woensdag editie van de RTL-Late-Night- show dat  het een financiële kwestie is waarom zij verstek moet laten gaan op het WK in Griekenland. (Als u haar in dezen wilt steunen dan kan dat hier.)

Anna-Maja is Europees kampioene en wij roepen de KNSB op er alles aan te doen haar alsnog naar het WK in Griekenland af te vaardigen. Wij hopen van harte dat zij zaterdagochtend met het Nederlandse team in het vliegtuig stapt!

Dit artikel is ook geplaatst op schaaksite.nl. Zie aldaar voor commentaren en 'verantwoording' ...

2 opmerkingen:

  1. Beste Sake Jan, heel erg bedankt voor deze publicatie! Helaas heb ik het financieel nu wel geregeld, maar is het volgens de KNSB helemaal niet meer mogelijk om deel te nemen. In plaats van mij te helpen en mij zo snel mogelijk te aanmelden worden er allemaal redenen bedacht die nu niet van belang zijn. Dit vind ik heel erg teleurstellend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen