donderdag 4 april 2013

Schaken op Koninginnedag (2012)

(Oorspronkelijk gepubliceerd op Paardensprong site, 19 juni 2012, zie evt. hier)
Op Koninginnedag werd er op het Harmonieplein vanuit het nabijliggende schaakcafé Atlantis een snelschaaktoernooi georganiseerd. Onder de deelnemers 2 jeugdspelers t.w. Eelke en een oude bekende Tom Hermes. Zeven ronden met 5 min. p.p.p.p., een keer met wit en een keer met zwart. Er werd gespeeld in twee poules.
Snelschaken op Harmonieplein Koninginnedag 2012

In de B-poule was slechts één speler, een zekere Daniël, bestand tegen het feestgevoel en de daarmee overvloedig gepaard gaande consumptie van alcoholisch vocht. Hij behaalde wel meteen de perfecte score: 14 punten.
Voor de overige heren vormde naast het bier vooral de klok het grote probleem. Eelke had van dit alles geen last en greep zijn kans: toen de dampen waren opgetrokken vond hij zich met 8 ½ punten terug op een keurige ongedeelde tweede plaats.


Op de foto speelt hij tegen Maarten Roorda, rating pak 'm beet van 1800. Maarten was ook verantwoordelijk voor het verwerken van de uitslagen en de loting van de volgende ronde. Hij deed dat feilloos, maar het kwam zijn schaken blijkbaar niet ten goede. Uitslag: 2 – 0 in het voordeel van Eelke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten