zondag 29 september 2013

EelKe Budva, (zon) dag 2: ronde 1

Aan groep 7A van de Nassauschool (Groningen) en andere geïnteresseerden:

Het is nu zondagmiddag 5 uur. Vandaag is dus de eerste partij. Het is nu 5 uur in de middag en ik zit dit stuk te schrijven in een internet cafe (Het hotel is geweldig mooi, maar de internet verbindingen zijn er dramatisch).

De foto hieonder is van 10 minuten voordat de partij begint. Tegenover hem zit Grigorijs Morozli, hij heeft landcode LAT achter zijn naam staan en volgens mij is dat Litouwen, een land dat vroeger bij de Sovjet Unie hoorde maar nu zelfstandig is. Het ligt aan de Oostzee.


Eelke en zijn tegenstander gaan bijna hun partij beginnen

Op de foto laat Eelke zijn badge zien waarop zijn naam staat, zodat Grigorijs Eelke's naam kan overschrijven op zijn formulier. Bij schaken moet al je zetten die jij en je tegenstander doen noteren op het notatieformulier. En vooraf zet je daarop de namen van de spelers.

Hier zie je de indeling van de eerste ronde, Eelke speelt
op bord 28. Tycho Bruggink speelt op bord 26, volgens
mij tegen iemand uit Monaco.


Op de foto hierboven zie je hoe het hele Nederlands team voor de wedstrijd toegesproken wordt door de delegatieleider Dolf Meijer. Een uur voordat de wedstrijd begint verzamelt het hele team zich op deze plek en dan wandelen we naar de speelzaal.

Voorbereiden op het balkon
Op deze foto krijg je een indruk van het prachtige "hotel" dat we hebben. Ik schrijf het tussen aanhalingstekens, want het zijn wel hotelkamers waar we in zitten, maar de kamers liggen steeds in een soort van vierkant met allemaal gangen en een binnenplaats en balkons en hooguit 3 verdiepingen hoog. Gewoon schitterend en we hebben dus ook een vakantiegevoel. Tussen 10 en 12 uur geven de trainers voorbereiding met de spelers. Op het balkon dus!

Ik stop nu, want het wordt tijd dat ik weer naar de schaakzaal ga.
...
Zondagavond 22.00 uur: Eelke heeft zijn partij helaas verloren. Hieronder zie je hoe 4 van de 5 Nederlandse trainers zich na afloop buigen over zijn partij. Het is dan al donker geworden.

V.l.n.r. Pascal Losekoot, Dolf Meijer, Piet Peelen en Rick Lahaije

Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten