donderdag 30 mei 2013

Paardensprongers vertegenwoordigen Groningen op Rotterdams mega-event

(Oorspronkelijk gepubliceerd op Paardensprong site, 29 mei 2013, zie evt. hier)

Komend weekend, zaterdag 1 en zondag 2 juni, vindt in Rotterdam een groots schaakevenement plaats: het BASAMRO Chess Tournament.

Het BASAMRO Chess Tournament, volledig gesponsord door het logistieke bedrijf BASAMRO met o.a. handelspartners in Rusland, is een internationaal schaaktoernooi waarin 4 stedenteams het tegen elkaar opnemen: Rotterdam, Groningen, Antwerpen en Moermansk (Rusland). Het toernooi staat mede in het teken van het Nederland-Rusland jaar (2013).


De teams bestaan uit 8 jeugdschakers in de leeftijdscategorieën <12, < 14, <16 en <18 jaar. Eelke en Jonas gaan op uitnodiging van de NOSBO, die de noordelijke delegatie leidt, Groningen vertegenwoordigen in de jongste leeftijdsgroep. De andere 6 spelers namens Groningen zijn: Ivo Maris, Frank van der Werff, Rowan van Dijk, Lisanne Waardenburg, Adrian Kuiper en Raymon Oord.

Sponsor BASAMRO trekt alles uit de kast voor het evenement. De speelzaal is de deftige Queens’s Lounge van het ss Rotterdam (foto). Speciale gast is Jan Timman die o.a. een simultaan zal geven. In het vorige week uitgegeven indrukwekkende persbericht werd het bezoek van de Russische ambassadeur aangekondigd alsmede de komst van de Russische staatstelevisie, die een documentaire maakt over de stad Rotterdam, zijn haven en het schaaktoernooi. Dus binnenkort de Paardensprong op de Russische TV! Deze week werd met trots de komst van Rotterdams burgemeester Aboutaleb bekend gemaakt.

Dit zijn slechts de high-lights, want er wordt nog meer georganiseerd. Beloofd wordt dat alle partijen te volgen zijn via internet. Of, als je net een weekendje er-op-uit in gedachten had: de toegang is gratis, dus het is ook eenvoudig van nabij mee te maken.

Toernooisite  Een aankondiging

1 opmerking: