zondag 1 november 2015

Twee uit twee op z'n Grieks (WK dag 7)

Op dag 7 speelt Eelke weer met zwart. De vraag is of hij de cirkel van winnen met wit maar verliezen met zwart weet te doorbreken. In het appartement wacht iedereen de ontwikkelingen weer gespannen af. Alexander is al bijna twee uur klaar als ik binnenkom.

De verzamelplek in huize Vrolijk: links vader Alexander, Liam achter
het beeldscherm, Eelke die binnenkomt en een Zwitserse gast.

De spelers komen vanuit de speelzaal enkele honderden meters verderop in het donker naar het appartement waar het buitenlicht aanspringt als ze op de stoep staan. Maaike is de tweede die met een punt arriveert en heeft goede berichten over Eelke: hij staat goed! Catheleijne heeft helaas verloren. Daarin blijkt ze de enige van vandaag. Max en Liam komen beiden zoals de dagen ervoor met remise binnen. Dan eindelijk verschijnt ook Eelke in de deuropening: gewonnen! Zijn tegenstander Luke Pulfer uit Canada ging voor de 40-zet door zijn tijd. Eelke had inderdaad groot voordeel behaald maar daarna een tegenaanval onderschat. Bij invoer in de computer blijkt de schaakengine in de eindstelling nota bene een miniem voordeel voor wit te geven! Maar een punt is een punt.

Eelke, Hing, Liam en zijn moeder
Buffet in de grote eetzaalWe besluiten met een klein groepje naar het restaurant te gaan. Het kan anders soms behoorlijk laat worden. Onderweg sluit Hing zich bij ons aan. Als laatste Nederlander komt hij net uit de speelzaal. Ook hij wint vandaag. Dat maakt de dag met 5 punten uit 7 tot dusverre tot de meest productieve voor het team dit toernooi.

Eelke heeft na de rustdag met twee overwinningen een 100% resultaat en staat nu voor het eerst boven de 50%. We doen gewoon net als de Grieken: bankroet gaan (94 ratingpunten door het putje), een injectie van 80 miljard erin, een streep door het verleden (hoe staat het nou met die Griekse crisis? is die Tsipras eigenlijk nog steeds premier?) en gewoon overnieuw beginnen. We staan op 2 uit 2. En morgen wit!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten