woensdag 4 november 2015

Bitchy Bibi (WK dag 10)

Het toeval op dit blog slaat weer toe. Catheleijne neemt het in de U18 op tegen de twaalfjarige Bibisara Assaubayeva waarover ik hier eerder schreef. Oftewel Cath (zoals ze in het team genoemd wordt) tegen Bibi.

Cath tegen Bibi

Ik sta ietwat in tweestrijd. Bibi had ik al een beetje in mijn hart gesloten, maar nu speelt ze tegen een Nederlandse. Dat de beste moge winnen zullen we maar zeggen.

V.l.n.r.: Merijn, Maaike, Catheleijne, Eelke, Alexander,
Max, Liam, Stefan en Hing

Eerder op de dag was er een foto-shoot met de Fransen. Het Nederlandse team poseerde ook apart. In de zaal speelt al heel lang niemand meer in een oranje shirt, maar voor deze gelegenheid waren ze weer uit de tas gevist.

Max is snel klaar vandaag, hij pakt het punt. Hij brengt een minder bericht mee over Eelke. Eelke staat verloren, wat niet veel later met zijn binnenkomst bevestigd wordt. Curieus aspect: zijn tegenstander, de Chinees Yifan(a) Zhang, speelde in de opening eenzelfde variant als waarmee Max in augustus op het Vlissingen toernooi binnen twintig zetten van Eelke won. De partij is te vinden op het internet en overduidelijk door de Chinezen aan een onderzoek onderworpen.


Eelke trapte natuurlijk niet voor de tweede keer in de val, maar dat wisten de Chinezen natuurlijk ook. De kleine Yifan zat nu comfortabel in zijn voorbereiding, in tegenstelling tot Eelke die achter het bord niet de goede antwoorden vond. Vaker gaat het op een EK of WK om deze drie zaken: voorbereiding, voorbereiding en voorbereiding.

Catheleijne redt het niet tegen Bibisara. Het twaalfjarige talent bleek behalve ambitie ook in bezit van de soms bijbehorende maniertjes. Dodelijke blikken over de tafel en snuivende geluiden bij het uitvoeren van de zetten. Misschien moeten we inmiddels spreken van Bitchy Bibi.

Maaike tenslotte zit vandaag op bord 12 nog net live en wint! Dat betekent uiteraard morgen weer een live-bord met vooruitzichten op een fraaie eindklassering. Als u wilt kijken houdt dan rekening met het vervroegde tijdstip van de laatste ronde van dit WK: 10.00 uur Griekse tijd, dat is 11.00 uur in Nederland.

De andere drie Nederlanders:
Alexander ½
Liam 1
Hing 0


Geen opmerkingen:

Een reactie posten