vrijdag 29 augustus 2014

Het Atlantis schaaktoernooi: een aanrader

Gisteravond was de aanvang van het Atlantis toernooi in het Jannes van der Wal Denksportcentrum te Groningen. Een kleinschalig schaaktoernooi, maar wel elke editie met meer deelnemers. De start viel dit jaar op 28 augustus: Bommen Berend, de feestdag van Groningen stad. Maar het Atlantis toernooi wijkt daarvoor niet. Terecht natuurlijk. Schakers behoren zich van niemendal wat aan te trekken.
            


Fotos Harry Gielen


In de eerste ronde mocht ik het opnemen tegen Jonas Hilwerda, meervoudig Nederlands jeugdkampioen. Gelukkig zat Eelke aan mijn zijde. Tegen nestor Paul Zilverberg moest hij het van een met veel moeite verkregen vrijpionnetje hebben om uiteindelijk de winst binnen te slepen. Toen waren we zo'n drie uur verder en vanaf dat moment stond ik er dus alleen voor. Wat natuurlijk mis ging. Als het in de partij niet wil lukken dan weten ze het wel uit te vluggeren. Stuk weg, partij weg. Zo doen die jonkies dat. Knap gedaan.

Onthoud dus voor volgende jaren. Het laatste weekend van augustus: het Atlantis schaaktoernooi in Groningen. Te combineren niet alleen met Bommen Berend, maar ook nog eens met het tiendaagse beregezellige Noorderzonfestival in het plantsoen. Een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten