vrijdag 16 juni 2017

BERICHT VAN EEN SCHAAKVADER

NK ABC 2016, zondag 1 mei

BERICHT VAN EEN SCHAAKVADER werd oorspronkelijk 3 mei 2016 gepubliceerd op de site van het Pathena NK ABC 2016 (29 april - 7 mei in Rotterdam). Het verhaal ging over hoe ik twee dagen eerder een spannende partij van zoonlief thuis via de liveborden op de computer had gevolgd.

Een verbeterde versie is te vinden in:


(...) 
en net als de spelers ben je helemaal klaar voor de partij: de partij van hém! De beginzetten van de meer dan vijftig digitale borden rollen in hoog tempo op het scherm voorbij, maar op het bord van hem gebeurt niets. Dat is te zeggen, de seconden op zijn klok tikken weg, maar... er komt geen zet! Of, wanneer hij zwart heeft, nog erger: er is wel de openingszet van de tegenstander, maar zíjn stukken blijven roerloos in de beginopstelling staan... Je vraagt je af, zou er wat zijn?
(...)
Opnieuw slaat de schrik me om het hart. Híj is nu al zijn pionnen kwijt, maar wit houdt er eentje over. Met beiden nog een toren zal wit proberen de pion naar de promotielijn te brengen. Het hele spel begint opnieuw. Hoe kon-ie nou zo stom zijn? De engine gaf toch 0.06 aan! Duidelijk remise toch?
(...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten